משלוחי צד ג' – עלויות, אתגרים וכיצד להתמודד איתם

הפופולריות של משלוחי ״דרופ שיפמנט״ המכונים גם ״דרופ״ זינקה בקרב סוחרי אונליין בפלטפורמות כמו אמזון ואיביי אבל יש להבדיל בין משלוחי איקומרס לבין משלוחי צד ג׳ של סחורות אשר יוצרים אתגר גדול בשל שווי הסחורות הגבוה, העיסוק במסמכים סחירים ושילוח מסביב לעולם,  מאת | אייל סלע

עם התפתחות והתרחבות המסחר האלקטרוני, שימוש במודל ה-Drop Shipping באינטרנט זינק בפופולריות שלו. סוחרים אונליין בפלטפורמות כמו אמזון ואיביי משתמשים בשיטה זו כדי לצמצם את הצורך במלאי פיזי, להפחית את הוצאות המוצר והמשלוח, ולשפר את זמני האספקה ללקוחות.
עדיין, יש להבדיל בין משלוחי צד ג׳ במסחר האלקטרוני )אתרי אינטרנט( של מוצרים הנשלחים בדרך כלל ללקוח סופי, לבין חברות העוסקת במשלוחי צד ג׳ של סחורות, אשר בהם נדרש להתמודד עם אתגרים רבים. בדרך כלל מדובר במטענים גדולים ובעלי ערך גבוה, וקיימת מעורבות של מסמכים סחירים כגון שטרי מטען ומכתבי אשראי Credit of Letter, בהם לעתים יש גם מעורבות של בנק האחראי על התשלום.

משלוחי ״דרופ שיפמנט״, המכונים גם Drop / משלוחי צד ג׳ / / trading cross shipment  direct,  נשלחים בין מדינות שונות, שאינן מדינת המוכר.

במשלוחים אלו יש שלושה גורמים: המוכר, הקונה והספק, כאשר כל אחד מהם נמצא במדינה אחרת.
שרשרת ההזמנה מתחילה כשהקונה (ממדינה( X  רוכש מהמוכר (במדינה(Y  שאינו מחזיק מלאי של מוצרים, אלא נעזר בספק(שבמדינה( Z שאחראי על משלוח המוצר ללקוח (בין אם ישירות או בעקיפין הקונה משלם למוכר והמוכר משלם לספק, אך זהותו של הספק אינו חלק מהעסקה, ועל כן נדרשים תיאומים מיוחדים בניהול מערך שרשרת האספקה,
כגון: תיאום של המשלח הבינלאומי המקומי במדינת הספק ובמדינת הקונה, שמירה על האינטרסים של המוכר וכן, שמירה על הפרטים של הספק כגון פרטי יצרן, מדינות בהן הבירוקרטיה מורכבת ועוד.

יתרונות במשלוחי צד ג׳

מדובר בשיטה יעילה לביצוע הזמנות כאשר הסחורה מועברת ישירות מהספק ללקוח הסופי. מקטין הוצאות נלוות כגון תשלומי מכס, הובלה, ולוגיסטיקה, על ידי הימנעות מייבוא וייצוא מיותרים דרך ישראל. מפנה זמן ומשאבים המאפשרים לחברה להתמקד במוצר ושיווקו במקום בלוגיסטיקה, מקטין את כלל הוצאות העסק ומקצר את זמני האספקה ללקוחות, מספק שירות לקוחות איכותי מבלי לדרוש נוכחות פיזית במדינת הלקוח.

אתגרים וחסרונות במשלוחי צד ג׳

קיים סיכון שהקונה ייצור קשר ישיר עם הספק במדינת המקור, דבר שיכול לעקוף את המוכר הראשי. נתקלים באתגרים בירוקרטיים, כמו דרישות מורכבות לשחרור סחורות מהמכס במדינות שונות.
אי – התאמה בין המוצר שהוזמן למוצר שנמסר בפועל, דבר המחייב פיקוח ובקרה מחמירה על תהליך קבלת הסחורה במחסן וטעינתה.


עלויות ודרכי השינוע

במסגרת רוב עסקאות המשלוחים מסוג צד ג׳, המוכר פועל להסתיר את זהות הספק מהקונה. מטרת הפעולה הזו היא לשמור על שליטת המוכר במסמכים הרלוונטיים ולוודא שהתהליך יתבצע תחת פיקוחו.

כחלק מהשיטה הזו, המוכר דואג לטפל בהובלה הבינלאומית, כאשר הסחורה מגיעה או לנמל היעד או ישירות לכתובת הקונה.

בחירת מסלול ההובלה האופטימלי

על המוכר לבצע בדיקות כדאיות כלכלית של כל עסקה על ידי מציאת דרכי הובלה אופטימליות, בהתאם לצרכי הקונה – מחיר הובלה, זמן אספקה, אופן הובלה ימי/ אווירי.

לכן על המוכר לקבל מהספק/ יצרן פרטים מדויקים של אריזת המטען ומידותיו, כדי לבקש הצעות מחיר ממשלחים מקצועיים. יש לזכור שספקים רבים מוכרים סחורה לשוק המקומי וכאשר נדרשת הובלה בינלאומית לעיתים יצטרכו לארוז את הסחורה בצורה שונה, על מנת להתאימה לשילוח בינלאומי בים או באוויר, דבר שיכול לגרום לספק/ יצרן לדרוש תשלום נוסף לאריזה מתאימה.

עדכון הקונה בפרטים מלאים של המוביל הימי / האווירי ולוחות זמנים

כדי להימנע מחוסר שביעות רצון מצד המקבל, על המוכר לוודא ולתת לקונה את מירב המידע לגבי אופן ההובלה.

חשוב לפרט מי חברת התעופה או חברת הספנות שעליו התבססה ההצעה, מה תדירות ההפלגות או טיסות, האם מדובר בהפלגה ישירה או שטעון ומי יהיה הסוכן/הנציג המקומי במדינת הקונה, שיטפל בשחרור המטען מהמכס.

הוצאות חריגות בנמל היעד – כאשר משלוח נשלח בתנאי paid-pre(הובלה ששולמה ע״י השולח) המקבל עלול לשלם הוצאות מקומיות גבוהות למשלח המקומי במדינת היעד.

לעיתים מדובר בהוצאות מעבר למה שהוא בדרך כלל רגיל לשלם, ולכך ישנם כמה סיבות:

המשלח הציע למוכר מחיר נמוך עד ליעד ולא עדכן על הוצאות המקומיות במדינת היעד, למקבל אין הסכם לתנאים מיוחדים עם המשלח המקומי והוא מחייב לפי תעריף כללי. לכן, כדי להימנע מאי נעימות מומלץ לברר מראש מהן ההוצאות המקומיות ביעד ולשלוח לקונה מראש.

בדיקת חוקיות יבוא במדינת הקונה

דרישות לתעודת מקור/ אישורים שונים ברוב עסקאות משלוחי צד ג׳ המוכר מבקש להסתיר את זהות הספק מהקונה הסופי, ולכן חשוב לבדוק חוקיות יבוא במדינת היעד. לעיתים, הדרישה להסתיר את זהות הספק אינה מאפשרת להפיק מסמכים הנדרשים במדינת המקור,

לצורך שחרור הטובין מהמכס במדינת הקונה. חשוב לדעת, שישנם מסמכים מסוימים שניתן להפיק במדינת הספק רק על שם הספק המקורי ולא על שם המוכר, שכאמור לא נמצא במדינת היצוא, וכן חשוב מאד שהבדיקה תבוצע בזמן, אחרת ייאלץ המוכר לחשוף לספק את הקונה. שימו לב, לעיתים בעסקת משלוחי דרופ הספק אינו מודע לאיזו מדינה המוצר נשלח, לכן במידה ויתגלה לספק מדינת הקונה, הספק עלול לסרב לשלוח את הסחורה לקונה משיקולים מסחריים, כגון: נציגות בלעדית, הסכמי הפצה
עם לקוח אחר במדינת הקונה, ועוד סיבות מסחריות נוספות אחרות. מומלץ שהמוכר יפנה לחברת שילוח בינלאומי שתבדוק עבורו עם הקונה או עמיל מכס מטעמו אילו מסמכים נדרשים כדי לשחרר את הטובין במדינת הקונה.

בירורים בנוגע ללקוח הסופי וכתובת אספקה

חברה למוצרי קידום מכירות פנתה אלי בבקשה לתמחר הובלה של ׳דלת לדלת׳ מסין לגרמניה. כאשר קיבלתי את הכתובת התברר שהסחורה מיועדת ללקוח ישראלי שמשתתף בתערוכה, וכאשר משחררים מטענים לתערוכה יש הוצאות גבוהות כי חייבים להשתמש בעמיל מכס של התערוכה שגובה סכומים גבוהים מהמקובל מכיוון שרכש זיכיון שנתי לטיפול במשלוחים של התערוכה. כאשר מעוניינים לשחרר סחורה במדינת היעד חשוב שתהיה יישות משפטית מקומית (חברה רשומה או אזרח), שאליה יוכלו לשחרר את הסחורה. נתקלתי בלא מעט בקשות של חברות ישראליות, שמבצעות פרויקטים בחו״ל, לשלוח מטענים מבלי שיש חברה מקומית שאליה ישוחרר המטען. ישנן דרכים לשחרר, אך צריך להיות מוכנים לכך מראש.

הנחיות ברורות לטיפול במשלוח הצלחה או כשלון של משלוח מסתכם בין היתר במסמכים נדרשים לצורך יצוא הסחורה מהמדינה ושחרור במדינת היעד. במשלוחי צד ג׳ יש לשים דגש על הטיפול בניירת המלווה את המטען, כדי למנוע זליגת מידע בין הצדדים. על מנת לטפל במשלוחים אלו במקצועיות ויעילות תוך שמירה על דיסקרטיות ומידור מוחלט בין הספק והלקוח הסופי, יש לתת הנחיות ברורות לחברת השילוח, כגון:

חשבון ופירוט אריזה של המוכר לקונה תואמים לסחורה מספק למוכר, תנאי סחר בין המוכר לספק, תנאי סחר בין המוכר לקונה. מומלץ לבקש צילום הסחורה בקבלה ולפני העמסה להובלה ימית או אווירית, לציין האם נדרש לארוז מחדש, להחליף מדבקות של הספק, לשים שרינק על המשטחים, ביטוח הסחורה ועוד. לסיכום, משלח מקצועי יסייע לכם לבחור את המסלול וצורת ההובלה הנכונה בהתאם לסוג הסחורה ובהתאם לצרכים הייחודיים שלכם )תקציב ולוחות זמנים(, ליווי צמוד של משלח מקצועי עם ניסיון רב בענף יחסוך לכם טעויות שעולות הרבה כסף.

מוזמנים לצפות בסרטון שלי על איך להוזיל עליות בשילוח ימי  >  

קישור לקביעת הפגישה ישירות ליומנו של אייל סלע ⬅️

אייל סלע – לוגיסטיקו בע"מ – המומחים לשילוח בינלאומי ו

תגובות

אודות

נעים מאוד,

שמי אייל סלע ואני מומחה לשילוח בינלאומי 

 

בכל עניין ושאלה, אשמח אם תצרו קשר עוד היום!

אייל סלע
נייד: 054-2280300

 

כתבות אחרונות

עקוב אחרי בפייסבוק

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי

בשליחת פרטי הדואר האלקטרוני שלך אתה מסכים לקבל עדכונים וכתבות ממני.